FILTRE PROTECTIE DULAPURI ELECTRICE – VELUM

Filtre pentru protecția echipamentelor și dulapurilor electrice – VELUM

Filtrele VELUM produse de firma italiană NITTY-GRITTY SRL sunt un produs revoluționar care împiedică pătrunderea prafului și particulelor de ulei în interiorul dulapurilor electrice, comenzilor numerice sau aparatelor de sudură și determină diminuarea costurilor de mentenanță cu circa 30%. Particulele de praf și ulei conduc în timp la blocarea pătrunderii aerului curat în interiorul echipamentelor, generând astfel defectarea componentelor electronice. Pentru o bună funcționare și cea mai bună productivitate, toate automatizările, toți roboții și toate comenzile numerice au nevoie de operații periodice de mentenanță și de o înlocuire regulată a filtrelor din dulapurile electrice.

Din păcate, termenele limită care nu permit oprirea echipamentelor, lipsă forței de muncă specializate sau pur și simplu neglijența operatorilor împiedică de cele mai multe ori înlocuirea la timp a filtrelor. Filtrele de protecție VELUM se instalează extern, direct în fața grilajului de admisie a aerului curat în sistemele de ventilație și de răcire ale dulapurilor electrice, prin intermediul unor magneți special realizați pentru a permite instalarea rapidă. După instalare, VELUM adună și reține, în textură sa patentată, particulele de praf și ulei, asigurând atât protecția filtrului intern al echipamentului cât și accesul nestingherit al aerului curat în interiorul echipamentelor. Inspecția filtrelor VELUM se face vizual, iar atunci când filtrul se încarcă cu praf și ulei trebuie înlocuit. Înlocuirea se face în doar 5 secunde și nu necesită forță de muncă specializată sau oprirea echipamentului, eliminându-se astfel costurile suplimentare generate de exemplu de schimbarea filtrului intern.

Filtrele VELUM sunt foarte subțiri și sunt ambalate la rolă. O rolă conține 110 filtre și se comercializează la următoarele lățimi:

500 mm

400 mm

300 mm

200 mm

Pentru o bună planificare a operațiilor de înlocuire a filtrelor, persoana responsabilă cu această operație poate nota pe o etichetă, care se înserează în suportul special creat pe bagheta magnetică care fixează filtrul în partea de jos, data la care s-a realizat ultima înlocuire. În acest fel se vor evita omisiunile înlocuirii filtrelor. Pentru a asigura cea mai bună funcționare a echipamentelor dumneavoastră, se recomandă înlocuirea săptămânală a filtrului VELUM.

Ținând cont de faptul că o rolă cu filtre VELUM conține 110 filtre și că înlocuirea se face săptămânal, rezultă faptul că o rolă cu astfel de filtre rezistă circa 2 ani, iar costurile de utilizare vor fi infime, respectiv de circa 22 de bani pe zi.

În cei 4 ani de la lansarea lor pe piață, filtrele VELUM au devenit cunoscute în toată lumea, iar în momentul de față sunt utilizate pentru a proteja o gamă largă de echipamente precum: mașini unelte, echipamente automate, echipamente de sudare, instalații de refrigerare, calculatoare, imprimante, mașini de ambalat, echipamente din industria alimentară, chimică și farmaceutică, etc.

Echipa noastră vă stă la dispoziție pentru orice informații suplimentare!