ECHIPAMENTE ASCUTIRE ELECTROZI WOLFRAM – TIP TRIMMER

Echipamente ascuțire și tăiere electrozi wolfram – TIP TRIMMER

Produsele firmei daneze AP TIGNOLOGY sunt destinate ascuțirii și tăierii electrozilor din wolfram utilizați la sudarea TIG.

Deoarece sudarea TIG (WIG) este o operație foarte precisă și destul de delicată, obținerea unui rezultat optim de sudare ține cont în mare măsură de modul de ascuțire al electrodului de tungsten (wolfram). Astfel, ascuțirea optimă a unui electrod va ține cont de următoarele aspecte:

Ascuțirea electrozilor trebuie făcută după direcția longitudinală, utilizându-se pentru ascuțire discuri diamantate. Doar în acest mod se va evita obținerea unui vârf cancav sau convex și durificarea superficială a vârfului electrodului (albastrirea acestuia).

În cazul în care acest lucru este necesar se va realiza un vârf aplatizat, prin tăierea precisă a vârfului ascuțit pe o lungime foarte scurtă (circa 0,1 mm).

De asemenea, pentru cazul în care se sudează folosind electrozi foarte scurți sau avem de-a face cu aplicații de sudare automatizată sau sudare orbitală, este foarte importantă tăierea precisă a electrodului, pentru a evita schimbarea proprietăților acestuia și pentru a reduce pe cât posibil consumul.

Ascuțirea și tăierea electrozilor se vor realiza într-un mediu umed sau într-o zonă prevăzută cu extracție de noxe, deoarece unii electrozi conțin elemente radioactive care dacă sunt inhalate vor conduce la probleme grave de sănătate.

Echipamentele produse de către AP TIGNOLOGY, TIP TRIMMER (pentru ascuțire electrozi) și TIP TRIMMER COMBI (pentru ascuțire și tăiere electrozi) țin cont de toate aceste aspecte și oferă utilizatorilor următoarele beneficii:

Permite setarea foarte precisă a unghiului de ascuțire realizând întotdeauna vârful perfect cu consum minim de material

Discul diamantat, cu trei zone de ascuțire pentru triplarea duratei de viață, este instalat într-o cameră cu lichid, în acest fel evitându-se degajarea pulberilor în mediul înconjurător și se asigură și o bună răcire a electrodului în timpul ascuțirii și al tăierii vârfului

TIP TRIMMER COMBI este capabil sa taie electrozi cu lungimi de la 10 mm in sus, iar deosebita sa precizie reduce la minim pierderile de material.

Indiferent dacă este vorba de sudare manuală TIG, de sudare automată sau de sudare orbitală, echipamentele TIP TRIMMER și TIP TRIMMER COMBI sunt cea mai bună soluție pentru obținerea unui vârf ascuțit perfect și cu lungimea dorită.

Vă stăm la dispoziție pentru orice detalii suplimentare!