Noutate absoluta la ESSEN 2013

Noutate absoluta la ESSEN 2013

Noutate absoluta in domeniul echipamentelor de sudare prezentata la targul international ESSEN SCHWEISSEN & SCHNEIDEN 2013

In cadrul renumitului targ international Schweissen & Schneiden 2013 de la Essen, firma italiana WECO SRL a lansat pe piata un echipament modular multiproces destinat sudarii MMA, MMA celulozic, craituire arc-aer, TIG DC, TIG AC, MIG/MAG Standard, MIG/MAG in curent pulsat si MIG/MAG in curent dublu pulsat. and Double Pulse.

Acest echipament, Power Pulse 502 AC/DC, este special conceput pentru a se adresa aplicatiilor grele, avand o putere de 400A la o durata activa de 100% la 40˚C.

Acest echipament ofera utilizatorilor un numar mare de functii si caracteristici speciale care simplifica operarea si imbunatatesc calitatea:

Pentru aplicatiile de sudare MIG/MAG, echipamentul dispune de cateva caracteristici de sudare speciale:

High Speed (HSL) - un arc pulsat modificat care permite obtinerea:

Unei viteze de sudare cu pana la 35% mai mare fata de echipamentele competitoare

O rata de depunere cu pana la 20% mai mare fata de sudarea in curent pulsat standard

Aport de energie si deformatii termice cu pana la 35% mai scazute

Power Focus – un spray arc modificat care permite:

O mai buna patrundere si diminuarea riscurilor de topire neuniforma. Se poate realiza sudura de colt pe table de pana la 8 mm grosime cu patrundere completa.

Reducerea unghiului de sanfren de la 60⁰ la 35⁰ - 40⁰, in acest fel diminuandu-se substantial timpii si costurile de productie si deformatiile termice.

O excelenta stabilitate a arcului chiar si atunci cand se sudeaza cu un capat liber al sarmei de 40 mm lungime.

Pentru aplicatiile de sudare TIG DC si AC, echipamentul dispune de cateva functii speciale:

Functia DYNAMIC ARC permite mentinerea constanta a raportului Tensiune - Curent. Astfel sursa creste curentul de sudare atunci cand tensiunea scade si micsoreaza valoarea curentului de sudare atunci cand tensiunea arcului creste.

Functia Q-SPOT permite reducerea timpilor de haftuire si imbunatateste calitatea in cazul imbinarii tablelor subtiri.

Functia Q-START usureaza procesul de imbinare a pieselor in faza initiala a operatiei de sudare.

Procesul MULTITACK face posibila reducerea cantitatii de caldura introdusa in material atunci cand se sudeaza table subtiri.

MIX AC/DC permite, in cazul sudarii aluminiului, obtinerea unei viteze mari de sudare si crearea rapida a baii de material topit chiar si pe o piesa rece.

Extra Fusion permite realizarea unei bai de material topit foarte precisa si adanca, oferind posibilitatea sudarii unor table foarte subtiri din aluminiu cu o pregatire a electrodului de wolfram similara celei pentru sudarea TIG DC.

Gama de echipamente de sudare realizata de catre WECO SRL cuprinde echipamente foarte performante destinate atat aplicatiilor manuale cat si celor robotizate si avand un excelent raport calitate – pret.