Carucior transport AUTOTROLLI

Carucior transport AUTOTROLLI

AutoTrolli – cea mai simpla metoda de automatizare a transportului de materii prime si produse

Articolul de fata are drept scop prezentarea unei solutii simple de automatizare a fluxului logistic din fabrici si depozite prin utilizarea unor carucioare automate care permit transportul rapid si in siguranta al materiilor prime, accesoriilor si produselor finite.

Carucioarele AutoTrolli, produse de renumita firma germana SWAC Schmitt-Walter Automation Consult GmbH, reprezinta o solutie simpla de optimizare a fluxului logistic din fabrici si depozite.

Aceasta gama de carucioare a fost proiectata astfel incat sa permita configurarea si folosirea lor in functie de necesitatile fiecarui utilizator.

Sturctura simpla din aluminiu, ce poate fi configurata in functie de aplicatia dorita, sistemele de siguranta precum: scaner laser, dispozitivele de alarma vizuala si sonora, sistemele de protectie anticoliziune, dispozitivul de control cu ecran tactil integrat si sistemul complex de ghidare, fac din AutoTrolli cea mai flexibila, sigura si ieftina solutie de automatizare a fluxului logistic.

Foto 1. Carucior AutoTrolli

AutoTrolli ofera utilizatorilor cateva caracteristici tehnice care il recomanda pentru o gama foarte variata de aplicatii:

Capacitate de incarcare:0 – 2000 kg
Greutate fara baterii:circa 85 kg
Directii de deplasare:fata / stanga / dreapta; optional: in spate
Viteza de deplasare:circa 20 m / min la incarcare maxima
Sistem de ghidare:1. Senzori inductivi de proximitate si banda de aluminiu lipita pe podea 2. Scaner laser si sistem reflectorizant pentru utilizare la interior sau exterior 3. Radar – doar pentru utilizarea la exterior.
Programe:posibilitati nelimitate de programare oferite de utilizarea sistemului de operare Linux embeded si a tagurilor RFID
Functii de securitate:scaner programabil pentru detectia obstacolelor ce permite reducerea vitezei sau oprirea caruciorului in cazul intalnirii unui obstacol, tampon de siguranta, ciuperca pentru oprirea de urgenta, sisteme de avertizare luminoasa si sonora

In afara acestor caracteristici standard, carucioarele AutoTrolli mai pot fi echipate optional si cu urmatoarele:

Sistem de comunicatie RF

Scaner laser

Statie separata pentru incarcarea bateriilor

Incarcator de baterii integrat

Server central pentru controlul la distanta.

Carucioarele AutoTrolli se ghideaza cu ajutorul unor benzi din aluminiu care sunt lipite pe podea pentru a forma un circuit. Prin utilizarea sistemului special de ghidare, unitatea de control poate determina pozitia caruciorului printr-o stricta evidenta a numarului de transpondere peste care a trecut caruciorul.

Oprirea caruciorului in locul dorit se poate realiza in doua moduri si anume:

1.   Prin utilizarea cititorului RFID si a tagurilor asociate, care permit utilizatorului crearea de instructiuni specifice de-a lungul traiectoriei programate in scopul optimizarii utilizarii caruciorului. Tagurile RFID activeaza punctele de oprire prin transmiterea unui semnal catre unitatea de control, care conduce la oprirea motorului in conformitate cu viteza si incarcarea caruciorului. Planificarea in avans va permite determinarea exacta a punctelor de oprire dorite.

2.  In interiorul sistemului de control este integrat un contor pentru distanta parcursa, acesta transmitand un semnal de eroare in cazul in care un transponder nu-si realizeaza sarcina programata.

Banda din aluminiu este conceputa pentru a face fata unei utilizari intense si in plus senzorii si unitatea de control functioneaza impreuna pentru a depasi posibile discontinuitati si a permite continuarea functionarii caruciorului chiar daca, datorita uzurii au aparut mici intreruperi ale benzii de ghidare. De asemenea, culoarea benzii de ghidare nu este importanta si din aceasta cauza murdaria care se poate depune pe aceasta nu afecteaza functionarea sistemului. In cazul deteriorarii grave a unor parti din banda de aluminiu nu este necesara inlocuirea intregii benzi ci doar a partii deteriorate.

Autonomia de utilizare a carucioarelor AutoTrolli depinde foarte mult de tipul bateriilor alese de catre utilizator. Bateriile originale care echipeaza caruciorul permit obtinerea unei autonomii de functionare de circa 16 ore.

De asemenea, pentru marirea ariei de utilizare si pentru usurarea scoaterii caruciorului de pe fluxul automatizat in scopul efectuarii operatiilor de mentenanta sau interventiilor de service, AutoTrolli poate fi operat atat in mod complet automat cat si in mod manual.

Foto 3. Sistem de ghidare AutoTrolli

Foto 2. Mod de incarcare si utilizare carucior AutoTrolli

Nu in ultimul rand, sistemul de control cu ecran tactil afiseaza posibilele probleme care pot sa apara in functionarea corecta a caruciorului AutoTrolli, permitand o diagnoza rapida a starii acestuia.